Hej freestajler!

Trevligt att du hittat tillbaka till min blogg ännu en gång. Om du bara visste vad jag ser fram emot att få se vad du kommer att skriva om detta blogginlägg i din tråd på flashback! Det är alltid lika spännande att se hur du lyckas vinkla det jag skriver 😉

Jag måste medge att jag till en början tog mycket illa vid mig av allt det du skriver om mig. Men vartefter tråden har blivit längre och längre, och du genom din osaklighet visat allt tydligare för alla som läser att dina påståenden är grundlösa, så har jag börjat se det hela för vad det är, nämligen bara tomt förtal och inget som över huvud taget har med mig som person att göra. Faktum är att det hela börjat bli riktigt underhållande, detta att se vad du i din förvirring lyckas måla upp för fantasier. Jag har inte en aning  om vem du är eller vad jag gjort för att få dig att avsky mig så helhjärtat, men nu vet jag ju i alla fall att jag är viktig för dig, att du tänker på mig 24/7. Faktiskt så är det en aning smickrande att du engagerar dig så mycket i mig och mitt liv. Gulligt av dig, verkligen 😀

Nog om det och över till det jag egentligen vill ha sagt. En stor del av allt det du skrivit om mig har jag struntat fullständigt i att bemöta, då det är sådant grundlöst trams att det inte är värt att lägga energi på att tjafsa om, och ändå bara skulle leda till att ord står mot ord. Men idag har du gjort bort dig så grundligt att jag bara inte kan låta bli att nappa och ge svar på tal.  Jag citerar det du skrivit i tråden på flasback:

Vad jag gör för mig själv för tjänster och otjänster, hur jag framstår eller vad som vinns är inte vad den här tråden handlar om. Det förändrar inte faktumet att Therese Borg är islamofob, xenofob, sysslar med hets mot folkgrupp genom sin islam-variant av antisemitism på sin blogg. Det är intressant att hon är lärare när kunskaperna hon lär ut är en ENORMT MÅNGKULTUR där Islam, Muslimer, härkomst med mera spelat minst lika stor roll som övriga världen.
Man måste ifrågasätta om hon praktiserar samma ideologi på hur hon praktiserar pedagogik. Exakt vad är det för ämnen hon undervisar i?

Det är knappast filosofi, psykologi, IT/datalogi, historia, religion, kemi och fysik till att börja med, i alla fall inte på högre nivå än grundskola. Om Therese har utbildning på gymnasial/högskola i naturvetenskap är inte heller vidare troligt eftersom hennes informationsbeteende vad gäller insamling, analys och konsekvent tänkande är under all kritik. Något som är typiskt för naturare är att de blir pinsamt grillade om de inte har omfattande koll på vad de pratar om från andra naturare, och har inte bildat sin uppfattning utifrån sin egen sfär enbart. Detta drillar naturare till att bli väldigt nogranna. Och det är ingen nackdel när man ska syssla med speciellt biologi, kemi, matematik och hålla 1-3 föredrag på 1-2 veckor.

Detta går att kolla upp såklart, eller att Therese berättar det själv på sin blogg då hon uppenbart läser denna tråd.

Det som är märkligt är hur en människa går genom en lärarutbildning (för hon har väl gått genom en sådan, eller är det en missupfattning) och inte förstått att alla människor är olika men lika mycket värda, men mest hur man kollar upp sin fakta och gör en mycket grundlig multi-objektiv analys innan man börjar ösa ur sig resonemang. Hon gör det klassiska, att misslyckas med grunden och källorna. De som definierar hennes egen uppfattning. Det kan tyckas inte vara något problem – om informationen, analysens, retorikens mål enbart var henne själv.
Men när hon använder det till att offentligt föra ett resonemang då är det enbart de våglängder, exempelvis individerna inom Sverigedemokraterna, vilket instämmer och applåderar.

Vi tar det hela lugnt och fint, delar din text i många små delar, så får jag hoppas att du klarar av att följa mitt resonemang vilket du bevisligen inte gör när det handlar om text som överskrider ett enda sammanhängande stycke.

”Vad jag gör för mig själv för tjänster och otjänster, hur jag framstår eller vad som vinns är inte vad den här tråden handlar om.” Nej du har rätt, tråden handlar ju om mig. Men för att ta till argument som du själv tidigare kommit med så måste man ju stå ut med viss granskning om man ger sig på att skriva något på internet. Du granskar mig och ställer mig till svars för det jag skrivit, så då borde rimligen även du granskas och ställas till svars. Om vi nu ska vara rättvisa, och det ska vi väl?

”Det förändrar inte faktumet att Therese Borg är islamofob, xenofob, sysslar med hets mot folkgrupp genom sin islam-variant av antisemitism på sin blogg.” Skulle du vilja vara så vänlig att motivera följande anklagelser och visa att du har en saklig grund för dem?

”Det är intressant att hon är lärare när kunskaperna hon lär ut är en ENORMT MÅNGKULTUR där Islam, Muslimer, härkomst med mera spelat minst lika stor roll som övriga världen.” Ursäkta, men vad för något? Denna mening är inte ens begriplig, vänligen omformulera så att det framgår vad det är du vill ha sagt!

”Man måste ifrågasätta om hon praktiserar samma ideologi på hur hon praktiserar pedagogik. Exakt vad är det för ämnen hon undervisar i?” Vilken ideologi är det du menar att jag tillämpar på hur jag praktiserar pedagogik? De kurser jag undervisat i under föregående läsår är: Biologi A, Biologi B, Kemi A, Kemi B, Naturkunskap A, Naturkunskap B samt Organisation och ledarskap.  Den sistnämnda kursen har jag undervisat i för en grupp gymnasieelever, övriga kurser har jag undervisat i för Komvux-elever. Nöjd med den informationen?

”Det är knappast filosofi, psykologi, IT/datalogi, historia, religion, kemi och fysik till att börja med, i alla fall inte på högre nivå än grundskola. Om Therese har utbildning på gymnasial/högskola i naturvetenskap är inte heller vidare troligt eftersom hennes informationsbeteende vad gäller insamling, analys och konsekvent tänkande är under all kritik. Något som är typiskt för naturare är att de blir pinsamt grillade om de inte har omfattande koll på vad de pratar om från andra naturare, och har inte bildat sin uppfattning utifrån sin egen sfär enbart. Detta drillar naturare till att bli väldigt nogranna. Och det är ingen nackdel när man ska syssla med speciellt biologi, kemi, matematik och hålla 1-3 föredrag på 1-2 veckor.”

Först och främst är detta en BLOGG. Inget av det jag skriver här gör anspråk på att vara formellt korrekta vetenskapliga rapporter. Allt som skrivs är subjektivt, vilket också framgår tydligt genom att jag skriver i ”jag-form”. I en vetenskaplig artikel skriver man i tredje person, man blandar inte in egna erfarenheter eller känslor. Men detta är som sagt en blogg, inget annat. Så länge jag är tydlig med att det är mina egna åsikter, tankar, känslor och erfarenheter som framförs så har jag inte försökt lura någon, och inte heller gjort anspråk på att vara objektiv. Jag har dessutom varit tydlig med mitt syfte i det inlägg som jag antar att detta handlar om, nämligen mitt inlägg om islam och demokrati. Rätta mig om jag har fel, men det verkar då som att det är just det inlägget som fått dig att se rött och tugga fradga. I första stycket i det inlägget anger jag att mitt syfte är att reda ut vad som menas med den islamisering av samhället som jag och många SD:are anser pågår. Det är sedan ganska självfallet att de källor jag använder är sådana som belyser just islamisering. Det kallas att hålla sig till ämnet, att ha en röd tråd i texten, att hålla sig till syftet och inget annat. Det borde till och med du inse!

För det andra. Du ifrågasätter om jag genomgått en utbildning. Och det har jag självfallet gjort. Jag har läst lärarprogrammet på Mälardalens Högskola med inriktningarna Biologi och Kemi. Under den termin som man väljer att antingen fördjupa sig inom ett av sina ämnen eller att läsa något annat valde jag att bredda min utbildning genom att läsa fristående kurser . Jag började arbeta som lärare innan jag var färdig med min sista termin och har ännu inte avslutat de sista fyra kurser som jag har rester kvar i. Detta är dock något som jag har som målsättning att vara klar med till årsskiftet, så att jag får ut min examen. Du kan se vilka kurser som jag hittills avslutat samt vilka betyg jag fått i dessa kurser om du tittar på följande skärmdumpning från studentportalen på Mdh:s hemsida.

 

 

Mina studieresultat från Mälardalens högskola

 

”Detta går att kolla upp såklart, eller att Therese berättar det själv på sin blogg då hon uppenbart läser denna tråd.” Jo, jag har själv berättat, så lägg inte kraft på att ta reda på något som knappast är en statshemlighet…

”Det som är märkligt är hur en människa går genom en lärarutbildning (för hon har väl gått genom en sådan, eller är det en missupfattning) och inte förstått att alla människor är olika men lika mycket värda, men mest hur man kollar upp sin fakta och gör en mycket grundlig multi-objektiv analys innan man börjar ösa ur sig resonemang. Hon gör det klassiska, att misslyckas med grunden och källorna. De som definierar hennes egen uppfattning. Det kan tyckas inte vara något problem – om informationen, analysens, retorikens mål enbart var henne själv.” Inte förstått att alla människor är olika men lika mycket värda. Här gör du det ännu en gång freestajler. Du framför ett påstående om mig men redovisar ingen som helst grund för påståendet. Du kan väl vara så god att visa klart och tydligt, gärna genom att citera mig, var du fått detta ifrån. Kan du göra mig den tjänsten? I övrigt är det du anger i detta stycke redan besvarat.

”Men när hon använder det till att offentligt föra ett resonemang då är det enbart de våglängder, exempelvis individerna inom Sverigedemokraterna, vilket instämmer och applåderar.” Vilka som applåderar och vilka som buar är mig fullständigt likgiltigt. Jag har startat en blogg och därigenom haft som syfte att delge andra människor vad jag tänker och hur jag resonerar, detta oftast kopplat till SD:s politik. Det viktiga för mig är att få föra fram ett budskap, sen är det upp till varje läsare att ta ställning och bilda sin egen uppfattning. Självklart blir jag glad om fler tänker som mig. Men oliktänkande som människor är så ser jag det också som fullständigt naturligt att många tycker precis tvärt emot. Vilket uppenbarligen du gör och är i din fria rätt att göra. Men snälla, sluta nu med personangreppen och spekulationerna, för du gör bara dig själv till åtlöje!