Sent igår kväll fick jag veta att en Sverigedemokrat i Malmö blivit knivskuren. Min reaktion var lindrigt uttryckt kraftig, och jag måste medge att jag hade väldigt svårt att somna inatt efter att ha fått höra om denna mycket skrämmande händelse.  Jag vet ännu inte vem den drabbade personen är, men vill ändå passa på att framföra mitt deltagande och fulla stöd.

Expressen rapporterar om det fruktansvärda överfallet, och skriver följande:

24-åringen var ute på gården och kastade sopor när en man kom fram och hotade honom.
– Mannen tvingade in honom i hans lägenhet där ytterligare en man kommer in. Båda var maskerade med rånarluvor, säger Bo Paulsson, inre befäl vid Malmöpolisen.
– De höll honom frihetsberövad mellan klockan 20.10 och 20.30 och misshandlade honom. Han blev bland annat rispad med en kniv på halsen och huvudet.

Förhördes i natt

– Vi har förhört offret om händelsen och han har fått läkarvård. Men han är inte allvarligt skadad och ska höras igen under natten. Vi har också haft tekniker på plats och tittat på lägenheten.
Knivmännen misstänks för olaga frihetsberövande, olaga hot, grov misshandel – och grov stöld, eftersom de försvann med offrets pengar och en dator.

På kommunlistan

Den 24-årige mannen kandiderar både till kommunfullmäktige i Malmö och till en plats i regionfullmäktige i Skåne. Det enda politikern själv vill säga till KvP under natten är att han inte vill kommentera händelsen. Men partiet bekräftar den.
– Jag kan bekräfta att en av våra företrädare blivit allvarligt misshandlad, säger Erik Almqvist, presssekreterare hos Sverigedemokraterna.
– Det är det grövsta fallet i vårt partis historia. Själva sättet det skedde på gör det till det grövsta i Sverige, undantaget de politikermord vi haft.
– Det finns ett element som gör detta extra grovt och chockerande, tillägger partiets presschef Mattias Karlsson.

Brukar ha skyddsväst

I mars i år attackerades 24-åringen också med kniv av politiska motståndare efter ett möte på Mediegymnasiet. Efteråt berättade han att han brukar bära skyddsväst under kläderna när han är ute på politiska möten.

Det är nu hög tid att media och alla politiker reagerar kraftfullt och fördömer dessa ständiga hot och våldsbrott som drabbar sverigedemokrater i högre utsträckning än några andra politiker. Och framförallt är det på tiden att de slutar utmåla oss som något vi inte är, så att den hets som bedrivs emot oss någon gång får ett slut! Om inte annat så för demokratins skull.

UPPDATERING

I ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna i går avslöjades mer detaljer kring den otäcka händelsen. Detaljer som är så horribla att jag fick en mardrömsaktig känsla av det jag läste:

Under fredagen anordnade Sverigedemokraterna ett torgmöte i centrala Malmö. Ca 500 vänsterextremister saboterade mötet med bl a äggkastning, raketer och anlagda bränder. Senare under kvällen dök ett par av vänsterextremisterna upp vid lägenheten till sverigedemokraten David von Arnold, som kandiderar till kommun och landsting.

Genom knivhot tvingade de sig in i lägenheten för att där under ca 20 minuter tortera David men kniv, bl a genom att rispa Davids hals och skära ut en svastika i pannan på David. Vänsterextremisterna, som talade ett arabiskt-liknande språk och genom svenska på brytning hotade David för att han deltagit på torgmötet som de tillsammans med sina vänsterkollegor varit med om att förstöra, passade även på att stjäla Davids dator och pengar innan de försvann.

UPPDATERING 2

Föga förvånande så har det varit relativt tyst i media kring detta. Allvarliga fördömanden har lyst med sin frånvaro, med ett enda undantag. Undantaget är Per Gudmundson som igår skrev följande i SvD:

Våldet mot Sverigedemokraterna måste få ett stopp. Det är inte första gången jag skriver det här. I mars överfölls en sverigedemokratisk politiker med kniv, i ett dåd som jag då hoppades var kulmen på en lågintensiv våldskampanj mot SD. I går överfölls samme sverigedemokrat igen – den här gången på ett, ofattbart nog, ännu värre och grövre sätt.

Tidigare under dagen hade en SD-manifestation bemötts av en extremt aggressiv motdemonstration, varför Malmöpolisen borde ha haft betydligt större vaksamhet. Våldet kommer inte som blixt från klar himmel. Det är en systematisk förföljelse av politiska meningsmotståndare.

Det finns inga som helst ursäkter.
Åtskilliga politiker har dragit sig tillbaks redan, skrämda till tystnad av våldsverkare. Trakasserierna är ett allvarligt hot mot demokratin. Det är ett under att ingen ännu dött.

Våldet mot SD har bemötts alldeles för slappt länge nog. Problemen är minst två.

Dels råder en förlåtande opinion mot så kallade ”antifascistiska aktivister”. Deras våld ursäktas med deras förmodat goda syfte. Men terror mot meningsmotståndare är inte gott. Det kan inte vara gott. Det går inte att ursäkta.

Dels lyckas ansvariga myndigheter inte att kontrollera våldsverkarna. Det borde inte kunna komma som en överraskning för exempelvis polisen att våldsmännen mobiliserar. Om en SD-manifestation drabbas av extremistiska motdemonstranter som skjuter raketer mot politiker, så är det väl rimligt att polisen har förhöjd beredskap och ökad övervakning runt särskilt exponerade mål – det gäller faktiskt människor! – för terrorn.

Är det en resursfråga? Lös den. Är det en ledningsfråga? Kicka de chefer som inte inser att demokratin är beroende av att de sköter sina jobb. Det finns inga ursäkter.

 


 

 

Annonser