Det känns som att jag tappat stinget lite på sistone, skriver inte så mycket här i bloggen och när jag gör det handlar det ganska lite om vad vi ägnar oss åt just nu inom politiken. Men bara för att jag skriver lite mindre så betyder det förstås inte att det inte händer något. Tvärtom är arbetet i full gång, och tiden och orken till att blogga räcker därför inte alltid till. Men en liten rapport om vad som sker just nu ska jag väl ändå lyckas åstadkomma.

I kommun och landsting väntar vi på att få tillträda i fullmäktige, nämnder, utskott m m. I avvaktan på detta ägnar vi oss en hel del åt att förbereda oss och planera hur vi ska lägga upp det politiska arbetet när vi väl kommer igång, det handlar om att fördela tjänster som gruppledare och politisk sekreterare, att hitta lämpliga ledamöter till nämnder m m, om att arbeta fram bra rutiner för fullmäktigegruppernas möten.

Vi lägger också en hel del tid på att försöka organisera den övriga verksamheten  lite bättre och få fler medlemmar att bli aktiva. Ytterligare tid går åt till att skriva debattartiklar och hänga med i vad som sker inom politiken i dagsläget. Imorgon kommer till exempel SD Eskilstunas motion om förbud av burka och niqab i offentlig verksamhet att tas upp i kommunfullmäktige, och då tänker jag försöka vara på plats som åhörare i vanlig ordning för att få veta vad som sägs. De flesta av oss har förstås också ”vanliga” avlönade jobb att sköta utöver allt det ideella arbetet, vilket försvårar en hel del när det gäller att få tiden att räcka till. För egen del fortsätter jag att jobba som lärare åtminstone en tid till, och har utöver detta nu också börjat jobba på Sverigedemokraternas kansli i riksdagen. Så det är fullt upp. Men vad gör det så länge man brinner för det man ägnar sig åt. Utan tvivel så är ju en stor del av arbetet snarast att betrakta som ett rent nöje!

Medan det mesta inom kommun – och landstingspolitiken just nu handlar om planering, förberedelser och organisation, så händer det desto mer inom rikspolitiken. Idag gick den allmänna motionstiden ut, och efter intensivt arbete har ledamöterna lämnat in hela 39 stycken motioner som kan läsas här. SD har också skickat ut ett pressmeddelande angående motionerna.

I eftermiddags hölls även en presskonferens vid vilken SD:s skuggbudget presenterades.  Den finns att ladda hem på hemsidan.

SVT:s Rapport skriver följande om budgeten:

Pensionärerna är de stora vinnarna i Sverigedemokraternas budget. Det stod klart i dag när partiet på en presskonferens presenterade sin första skuggbudget som riksdagsparti.

Totalt vill Sverigedemokraterna spara 9,8 miljarder på minskad invandring och 9,5 miljarder på minskat bistånd nästa år. Pengarna ska istället användas till att sänka skatterna för pensionärerna. Det kostar enligt Sverigedemokraterna 15,3 miljarder kronor.

-Vi anser att pension är uppskjuten lön och att pensionärsskatten ska slopas helt redan nu.

Satsningar på välfärden
I övrigt vill partiet satsa på att stärka välfärden. I det ingår bland annat en äldresatsning på trygghetsboenden, ett ökat stöd till anhörigvårdare och fler lärare i skolan.

Dessutom ska a-kassan höjas och föräldrapenningen på sikt bli 90 procent av lönen.

Avskaffar instegsjobben
På arbetsmarknaden vill Sverigedemokraterna stimulera anställning av unga genom att slopa arbetsgivaravgiften för lärlingar under 24 år. Partiet vill även att företag får en lägre arbetsgivaravgift för de tio först anställda.

Dessutom ska instegsjobben avskaffas.

-Vi tycker att de är diskriminerande på arbetsmarknaden eftersom de ställer svenskar mot nyanlända och i vårt Sverige ska vi inte ha någon form av kvotering.

Fler utbildade läkare
För att bättre matcha studenternas utbildning med arbetsmarknadens behov vill Sverigedemokraterna införa en satsning på studievägledare.

Partiet vill även göras en särskild satsning på läkarutbildningen, så att färre läkare från andra länder kommer hit och arbetar.

-Svenska folket är inte obildbart och många kommer i dag utomlands ifrån. Det är bättre att satsa de pengarna i Sverige och utbilda den arbetskraft vi har.

Obligatorisk hälsokontroll
Sverigedemokraterna vill även att det ska bli obligatoriskt för de som söker uppehållstillstånd i Sverige att testas för hiv och andra smittsamma sjukdomar. Det beräknas kosta 45 miljoner kronor.

Mer om skuggbudgeten: SR. Rapports sändning från 16.00 idag. SVT.

Annonser