Dagarna går i en rasande fart, och som vanligt räcker tiden inte till. Ska upp tidigt imorgon och åka till riksdagen för att göra lite nytta, och sen blir jag kvar i Stockholm hela helgen med anledning av SD:s kommunkonferens på lördag. Men innan jag åker är det några saker som jag gärna vill skriva några ord om.

Först av allt… Minns ni Gunnar Andrén? Folkpartisten som på något mirakulöst sätt räknade ut att den minskning av invandringen som vi i SD förespråkar istället skulle innebära en ökning? Om inte så kan ni friska upp minnet genom att klicka här. Vad är det nu med Gunnar Andrén, varför skriver jag om honom? Jo, på grund av det videoklipp med honom som nu spridits på nätet. Videoklippet i vilket han ska lära oss oförstående stackare att räkna procenträkning:

Efter att ha sett klippet kan jag bara konstatera att vi nog ska vara glada att det inte är ännu sämre ställt med välfärden i vårt avlånga land. Med sådan matematisk kompetens i riksdagen är det baske mig ett under att vi inte gått under för länge sedan. Lärare som jag är (dock inte i matematik) känner jag ett visst behov av att försöka förklara det här med invandring och procent och minskning och ökning för Gunnar. Någon kulram har jag tyvärr inte, så det får gå med vanlig text. Jag ska göra det enkelt och undvika stora, krångliga siffror som inte ryms på Gunnars kulram.

Exempel: År 2010 beviljas 100 personer uppehållstillstånd i Sverige. SD säger ”Nej, 100 personer är för mycket. Vi borde minska antalet beviljade uppehållstillstånd hädanefter. Om vi utgår ifrån de 100 uppehållstillstånd som ges 2010 så vore en minskning med 90 % önskvärt till nästa år.”

Alltså vill SD att det år 2011 ges 0,90 * 100 stycken färre uppehållstillstånd, vilket blir 90 stycken mindre: 100 uppehållstillstånd – 90 uppehållstillstånd = 10 uppehållstillstånd.

För att summera:

2010: 100 beviljade uppehållstillstånd

2011: 10 beviljade uppehållstillstånd.

En MINSKNING!

Frågan är om det är så att vi pratar om olika saker. Det kan ju hända att Gunnar räknat på en ökning av befolkningsmängden, eftersom 10 nya personer flyttar till Sverige 2011. Men säkra på någon ökning i befolkningsmängd kan vi ju inte vara, dels för att vi inte vet hur hög nativiteten respektive mortaliteten kommer att vara, och dels för att vi inte vet hur många människor som kommer att flytta från Sverige. Och någon ekvation med flera okända variabler kunde jag för övrigt inte se att Gunnar räknade med på sin kulram så nej, det kan inte vara så Gunnar tänkt. Eller? Hur HAR han då tänkt????? Inte? Alls?

Nej, nu ska jag sluta bråka med Gunnar. Med lite tur så har han nu förstått detta med matematiken och kan återgå till riksdagsarbetet. Över till en intressant artikel som jag läste idag. Den ligger nära till hands att nämna eftersom den är ytterligare ett exempel på att SD (som har FEL) faktiskt har rätt. Det har hänt mer än en gång nu, att vi anklagas för okunskap och för att ljuga, och sedan helt plötsligt så kryper sanningen fram … brukar vara desto tystare i media då, tyvärr. Tillbaka till ämnet, artikeln, som är skriven av Thomas Lindh, professor vid institutionen för ekonomi och statistik vid Linnéuniversitetet. Jag väljer att citera några utvalda delar av texten, citat som talar för sig själva och gör att kommentarer är näst intill överflödiga:

Huruvida arbetskraftsinvandring är till hjälp eller inte beror därför också på utbildningsnivån och arbetskraftsdeltagandet i den invandrade befolkningen. Jan Ekberg har nyligen i en ESO-rapport kalkylerat den offentliga budgeteffekten under olika antaganden och kommer fram till budgeteffekter i storleksordningen plus/minus ett par procentenheter av BNP. Inte helt obetydligt men knappast av avgörande betydelse för försörjningen av den äldre befolkningen.

Jan Ekbergs rapport, som faktiskt är riktigt intressant, är vi många SD:are som i olika sammanhang hänvisat till, men då får vi höra att vi far med osanning eller ser på Sverige som om landet vore ”en stängd liten låda. ” Låter det argumentet bekant? Hört det 20 gånger? 50 gånger? 100 gånger?

Sverige är just nu i en mycket speciell situation pga den generationsväxling som äger rum när 40-talisterna pensioneras och ungdomskohorter födda runt 1990 nu börjar komma ut på arbetsmarknaden. Därför har vi rekordhöga nivåer på ungdomsarbetslösheten samtidigt som skatteintäkterna kommer att börja vika när antalet höginkomsttagare minskar. Det är därför inte riktigt optimalt att ha en hög arbetskraftsinvandring som konkurrerar om de inkörsjobb i servicesektorn som är viktiga speciellt för de ungdomar som misslyckats i sin utbildning.

Nej precis, det är inte riktigt optimalt. Det är inte optimalt över huvud taget.

För arbetsgivarna kan det förstås vara fördelaktigt att få tillgång till arbetskraft som accepterar lägre löner och sämre arbetsvillkor.

Lönedumpningspolitik… ringer det en klocka? Hört det förr?

Vidare till nästa ämne, nämligen ett självmål som bara måste kommenteras. Det är i artikeln Tillsammans mot rasism, som inte är annat än ännu ett ogrundat och lögnaktigt påhopp på SD, som skribenterna skjuter sig själva riktigt ordentligt i foten:

Det är ett tankefel att tro att personer som vill separera och sortera människor ­efter etnicitet har ett intresse att stå upp för alla människors lika värde.

Precis vad vi i SD har sagt hela tiden! Instegsjobb… sortering efter etnicitet har visst nåt med saken att göra. Kvotering… etnicitet är inblandat igen. Minoritetsgrupper med särskilda rättigheter… har väl aldrig haft med etnicitet att göra, eller? Jag behöver inte fortsätta va? Jag antar att poängen är ganska uppenbar. Det är inte SD som gör skillnad på folk, den biten finns det andra partier som står för. Vi förespråkar inte heller någon ”massdeportering”, och har inte ett dugg svårt att stå ut med att lyssna på tal om allas lika värde. Däremot ogillar vi att hot, våld och olika former av trakasserier uppmuntras. Det känns nämligen som att sådant går stick i stäv med att värna allas lika värde… men det kanske är vi som är överkänsliga. Att en och annan person misshandlas och huggs med kniv och får men för livet, att människor lever under ständigt hot, ja det är väl inte så mycket att orda om. Såna smällar man får ta helt enkelt.

Ytterligare en sak värd att nämna är det faktum att SD aldrig någonsin ska få påverka politiken i riksdagen. Det har ju sagts mer än en gång. Till min stora glädje stämmer inte det. Erik Almqvist skrev i SD:s riksdagsblogg idag om vad som beslutats i socialförsäkringsutskottet. SD:s medverkan i beslutet har gett resultat i form av kommande förbättringar för småföretagare. Mer om detta kan du läsa här: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/2010/12/02/battre-for-smaforetagare-tack-vare-sd/

Ett sista lästips innan jag går och knyter mig: Multikulturen har nått vägs ände

God natt!

Annonser