Idag har Eskilstuna – Kuriren publicerat vårt insändarsvar angående arvodesaffären:

SD vill se återbetalning och avgång

Signaturen George Jaffna ifrågasatte i en insändare nyligen varför det inte hörts något från SD angående arvodesaffären i landstinget. Anledningen är enkel, och har inget att göra med att vi är rädda för att stöta oss med övriga partier. Vi har helt enkelt inte fått våra protester mot arvodesaffären publicerade i media, med undantag för en kort notis i Sörmlands radio den 8 mars.

Vårt ställningstagande i arvodesaffären är dock solklart, då vi ser detta främst som en fråga om moral. I likhet med många andra har vi tappat förtroendet för de politiker i majoriteten som varit med om att godkänna tvivelaktigt utbetalade arvoden och genom detta uppvisat allvarlig brist på varsamhet med skattemedel. Med anledning av detta anser vi att de tvivelaktigt utbetalda arvodena ska betalas tillbaka. Vi vill också se att de politiker som till sin egen favör varit med om att godkänna de tvivelaktiga arvodena ska avgå.

Ett tips till George Jaffna och övriga som vill veta mer om SD:s ställningstagande i olika frågor är att besöka hemsidorna för SD Södermanland och SD Eskilstuna med jämna mellanrum. Där finns gott om information som aldrig publiceras i lokaltidningarna eller rapporteras om i radion.

Therese Borg // Politisk sekreterare för SD Södermanland

Insändare: Varför denna tystnad hos SD?

Annonser