Jag läste just denna artikel i Dagens Opinion. Ni får läsa den i sin helhet via länken, men jag bjuder på ett kort citat:

Till detta sommarläger, som alltså har hållits årligen sedan lång tid tillbaka, kallas både vuxna och barn, även barn under 3 år. För barn, som är mellan 7 och 13 år anordnas i sann kommunistisk och tidigare östeuropeisk stil ”Pionjärläger”, vartill kommer bland annat RKU-läger för ungdomar mellan 14 och 25 år.
På den politiska indoktrineringen i lika sann och demokratifientlig stil är det inget fel: vad sägs exempelvis om det, som KPs ordförande, Anders Carlsson, skall tala, enligt vad han själv säger i nr 14 av Proletären?
”Det blir både historia och aktualitet. Jag kommer att tala en hel del om Sovjetunionen och om Stalin”. ”Men”, fortsätter Carlsson, ”inte om den Stalin vi känner från de borgerliga historieböckerna, utan om den okände Stalin, om den Stalin som utan framgång slogs för demokratiska reformer i Sovjet”.

Min fråga är: VAR ÄR RUBRIKERNA I MEDIA? Är inte detta, i precis lika stor utsträckning som högerextremismen, ett demokratiskt problem av stora mått? Varför reagerar inte någon (förutom artikelförfattaren) på att folkmord kallas för att slåss för demokratiska reformer? Kan medias underlåtenhet att rapportera om sådant här verkligen kallas objektiv granskning, eller borde det kallas för ett tyst försök till kommunistisk indoktrinering av ett helt folk?