Idag var vi igång med att dela ut flygblad och SD-Kuriren vid Fristadstorget i Eskilstuna igen. Vi höll inte på i mer än två timmar, men lyckades ändå dela ut mängder med material. Det var också ganska många personer som stannade för att prata en stund, oftast för att säga några uppskattande ord om vårt parti eller för att beklaga den senaste tidens händelser.

Polisen hade informerats på förhand och mötte oss redan när vi kom ut från stadshuset. De blev sedan kvar under hela tiden vi delade ut material, och försäkrade sig också om att vi kom från torget utan att råka illa ut när vi var färdiga. Förmodligen var det tack vare deras närvaro som vi kunde genomföra utdelningen utan störningar eller attacker, vilket också påtalades i ekuriren idag. Bekanta ansikten som sedan tidigare gjort sig kända för att på olika sätt hindra oss från att framföra vårt politiska budskap dök nämligen snart upp, men verkade avskräckas från handling då de såg poliserna.

För att summera var alltså dagens utdelning riktigt lyckad. Om man bortser från det fullständigt vansinniga i att det ska behövas polisbeskydd för att kunna föra fram ett politiskt budskap i en demokrati.

Annonser