Vaknade i morse, bryggde morgonkaffe och tog sedan i vanlig ordning en titt på internet för att se vad nytt som hänt sen igår kväll. Och vad hittade jag? Jo, detta:

Poliser i Rosengård i Malmö ska gå en specialkurs i arabiska, uppger Skånska Dagbladet. Kursen är frivillig och på tolv veckor, och tanken är att poliserna ska lära sig lite artighets- och hälsningsfraser. Initiativet till kursen är deras eget.

45 poliser har anmält sig och de ska också få en kurs i muslimsk sed och kultur.

– Det handlar om att möta invånare på ett värdigare och lite hövligare sätt, säger Bengt Hersler, närpolischef i Rosengård.

Källa: ekuriren, SvD, DN

Vore det inte bättre att de nyanlända gick en kurs för att lära sig svenska artighetsfraser och seder? Så att de kan möta polisen på ett ”värdigare och lite hövligare sätt”… för de bor väl ändå i Sverige, ett land som har sina egna seder och i vilket det pratas svenska… än så länge… eller?

Jag tror baske mig att vi lever i uppochnedvända världen. Är det konstigt att vi har enorma problem med segregation, arbetslöshet samt religiöst och kulturellt förtryck när det är på det här sättet det fungerar? Är det konstigt att kostnader för tolkar, olika integrationsprojekt, försörjningsstöd o s v är enorma när det är så här det går till? Nej knappast. Man får de samhällsproblem man skapar.

Det enda sättet att göra något åt problemen är att ändra den svenska integrationspolitiken från grunden. Utgångspunkten måste vara att den som flyttar till Sverige lär sig svenska och av ren hövlighet också lär sig våra svenska seder… INTE att svenskar ska behöva lära sig nyanländas språk och seder för att komunikation ens ska vara möjlig.

Tidigare inlägg om integration/assimilering:

Öppen svenskhet, Den ständigt missförstådda assimileringen, Välkommen till Sverige, Föreläsning om rasism och främlingsfientlighet.

Annonser