Först av allt, lyssna på det här ljudklippet från Radio Stockholm!

Ja, det är jättebra att kvinnorna får lära sig simma. Det tycker vi väl alla antar jag. Men…Varför ska kvinnor i Sverige år 2011 vara beroende av att män hålls borta från simhallen för att de ska få möjlighet att lära sig något så livsviktigt som att simma? Ska inte kvinnorna få lära sig det ändå, med eller utan män i närheten? Vad har detta med jämställdhet att göra? Och när ska de som styr sluta tolerera och som det verkar till och med uppmuntra den medeltida kvinnosyn som ligger bakom att detta behov av separata badtider ens existerar?

Var är alla så kallade feminister nu? Varför är ni så tysta? Är det kanske viktigare att forska kring om en gaffel betraktas som kvinnlig eller manlig, eller har forskningen gått vidare till viktigare saker? Såsom vilka oerhört svåra konsekvenser det får om orden han och hon används om pojkar respektive flickor?

Och ni som hyllar integration så mycket, och samtidigt förkastar en sund assimileringspolitik. Är det verkligen det här ni eftersträvar? Står ni och klappar händerna av lycka nu? Är det här den kvinnosyn ni vill att era barn ska ta till sig? Om inte bör ni nog omvärdera och det snarast, för detta är ännu ett i en lååååååång rad av tragiska resultat av det ni förespråkar.

Frågan är, vad kommer härnäst?

Annonser