Om mig

Jag är en aktiv och målmedveten tjej som alltid har en massa på gång. Intressen och hobbies har jag gott om, till exempel så tycker jag om att fotografera och i den mån jag hinner med så lägger jag ut mina bilder på deviantArt och på min hemsida. Något mer som jag gärna ägnar tid åt är att vara ute i naturen, och jag har starkt intresse för litteratur, musik, naturvetenskap, matlagning och trädgårdsarbete. Och så ägnar jag självklart så mycket som möjligt av min tid åt att umgås med min dotter och våra husdjur.

Utöver detta är politik något som jag brinner för. Jag är ledamot i Sverigedemokraternas partistyrelse och sitter även i medlemsutskottet. Jag är också fullmäktigeledamot  i Klippan och Region Skåne, samt ledamot i SD Distrikt Syds styrelse. Vidare har jag uppdrag som ledamot i Demokratiberedningen i Region Skåne och som ledamot i Kommunstyrelsen i Klippan. 

Hur det kom sig att jag blev just Sverigedemokrat kan ni läsa en del om här.

Min tanke när jag startade denna blogg var att jag skulle diskutera med alla läsare som har synpunkter eller frågor att ställa, och det är fortfarande min målsättning. Dock vet jag nu av erfarenhet att min tid sällan räcker till, därför vill jag att ni ska vara medvetna om att jag endast svarar när jag har möjlighet, och att det ibland kan dröja allt från några dagar upp till några veckor innan jag svarar, om jag alls hinner med det. Detta innebär också att jag prioriterar att ge svar på kommentarer som är sakliga, framför att bemöta personangrepp.

Vill ni inte skriva till mig här i bloggen går det bra att mejla mig på therese.borg@sd.se. Det går också att få kontakt med mig via Twitter och Facebook.

Therese


Annonser

69 thoughts on “Om mig”

 1. Hej Therese, och lycka till i höstens val! Hoppas det finns tillräckligt med vettigt folk i dina trakter så du och SD blir väl representerade efter valet.

  mvh

  Gustaf Janson

 2. heimdal skriver:

  hej, trevlig blogg du har..

  funderar bara lite på varför du länkar till aftonbladet? PK-ismens och förljugenhetens högborg.
  enligt mitt tycke så borde inte besök på dylika sidor uppmuntras.

  • Kul att du tycker bloggen är trevlig. Tack för det! När det gäller Aftonbladet är jag av den åsikten att om man läser en och samma nyhet i såväl PK-media som PI-media så får man oftast fram en större bit av sanningen än om man bara läser i den ena typen av media. Dessutom finns det ibland bra krönikörer som skriver uppfriskande saker i Aftonbladet. Det händer inte så ofta, men när det väl händer så brukar det vara oerhört vettiga åsikter som kommer fram.

   • När man länkar till aftonbladets artiklar och sedan pingar sin blogg kommer bloggen upp på en lista under artikeln. Bara för att man kommenterar ab:s artiklar och skriver om dess ämne så betyder det inte att man jamsar med aftonbladet eller expressen.
    Med vänlig hälsning
    Eva – alias Kågerödsmurveln

 3. Hej

  Stå på dej! Tycker om din rättframhet. Du e djärv och saklig

  ///Max

 4. Lars Peterson skriver:

  Hej Therese!

  Vill tacka dig för vad som verkar vara en ärlig och trevlig blogg. Vore fler politiker som du tror jag mycket vore bättre. Emellertid stödjer jag dig inte politisk och önskar tyvärr ingen framgång i valet 🙂 I ditt liv i övrigt däremot önskar jag av hela mitt hjärta dig allt gott!

  Som medborgare i vårt land, och intresserad av politik, måste jag säga att det är väldigt skönt att sådana som du kan bidra till att nyansera bilden av Sverigedemokraterna och kanske bleka ut den svarta demonisering som media i stort bedriver mot er. Jag är en motståndare, men inte så dum i huvudet att jag inte förstår att många goda människor, av många goda skäl, söker sig till ert parti. Med representanter som dig kommer ni få synas mer i media och det är bra för oss alla. Vi lever i ett land som låtsas ha demokrati och öppenhet, behandlingen av SD är ett trist kapitel i vår nutidshistoria. Den kommer att sticka ut när man i framtiden analyserar och studerar det tidiga 2000-talet. Så, tack för det du gör och är, må det dock inte leda till politiska framgångar 🙂

  Med respekt,
  Lars Peterson

  • Jag måste framföra ett stort tack för dina positiva ord. Och en eloge till dig för att du, trots att du inte håller med om vår politik, ser och vågar säga att vi inte är sådana onda människor som media hävdar. Skönt också att även du ser att det är något galet med demokratin. Jag hade nästan börjar ge upp hoppet om att människor med andra partisympatier ser vilken skendemokrati vi har.

   Tack än en gång!
   Therese

   • Lars P (som ovan) skriver:

    Ge inte upp hoppet Therese. Det finns nog kloka (och goda) människor inom varje politiskt parti (och inte minst utanför dem). Nej, jag håller inte med om allt i er politik, men visst finns det sådant jag håller med om.

    Den gravt enfaldiga och pinsamt ängsliga behandlingen av ditt parti är uppenbar för de flesta, tror jag. Däremot vågar få säga något om den.

    Skendemokrati var för övrigt ordet sa Bull.

    Vet inte hur jag ska ge uttryck för mitt uppmuntrande av det sätt du gör saker på, samtidigt som jag hoppas att det inte ska gå så väldigt bra inom dina nuvarande politiska ramar, men det verkar som att du förstår (vilket iofs inte förvånar mig).

    Tack själv,
    Lars

 5. Christina skriver:

  Hej Therese!

  Tack för Ditt engagemang och lycka till i valet.
  Trevligt att se att det finns aktiva kvinnor i Ert parti.

  Efter mycket läsande på olika partiers hemsidor (i den mån de nu inte är’hackade’) har jag tagit mycket starkt intryck av det faktum att SD är det e n d a parti som tar upp den viktiga debatten om våldtäkter.
  Anmärkningsvärt att de s.k ‘feministiska’ partierna (ex ‘Feministiskt initiativ’) inte har detta allvarliga brott på dagordningen. Skälen till varför det är på detta vis, kan man bara spekulera i.

  Brott mot kvinnor verkar överhuvudtaget ha låg prioritet, det är svårt att få fram korrekt statistik och en kartläggning över förövarna, och därför känns det så positivt och hoppfullt att någon vågar träda fram och ge en fråga som angår varje kvinna och flicka en röst.

  Tack för ordet, kämpa på och lycka till!
  Mvh Christina i Göteborg.

  • Hej Christina!
   Det känns bra att läsa att du liksom jag insett att SD är det enda parti som tar problemet med våld (av alla de slag) mot kvinnor på allvar. Det innebär att vi är flera, vi kvinnor som tröttnat på att diskutera genusfrågor istället för att faktiskt göra något åt problemen NU. Inte om 20 år när könsroller enligt somligas ambition ska vara ett minne blott…

   Tack så mycket för ditt stöd!

 6. Mycket glädjande att se att det börjar röra på sig på allvar för SD i E-tuna. Plötsligt är det en massa namn på valsedeln och redan för flera månader sedan fick jag en broschyr om partiet tilldelad på stan. Så har det aldrig varit innan. Tidigare har intresset från stans invånare varit stort, men den lokala verksamheten alltför liten. Önskar er all lycka i det kommande valet. Se nu till att jobba stenhårt sista veckorna för att göra ett toppenval även lokalt. Utifrån vad jag läst på din blogg och i media tror jag att du är som klippt och skuren för att kunna attrahera ännu fler nya väljare. Och till skillnad från övriga partier är det ofta inte ens särskilt svårt för SD, som i mångas ögon har något annorlunda och intressant att komma med. Folk i allmänhet är inte ens särskild intresserade av politik, men många är intresserade och nyfikna på SD. Kan föreställa mig vilken mardröm det måste vara att vara valarbetare för tex Centern i E-tuna. Vad har de att komma med? Antingen sympatiserar folk de möter redan med något annat parti eller så stöder de möjligen redan Centern. Och resten bryr sig föga och blir knappast exalterade över vad man nu kan tänkas ha att locka med.
  Så se till att ge så många det bara går chansen att ta till sig samma sak som så många andra redan gjort. Mig behöver du dock inte övertyga, jag insåg redan för många år sedan att SD är det enda parti jag ens kan tänkas vilja stödja.

  • Vi har växt ganska mycket som parti i Eskilstuna på ganska kort tid, och gjort vårt bästa för att försöka bygga upp en organisation och få bra fart på verksamheten. Det är positivt att det märks, positivt att vi lyckats bättre med att nå ut till er som bor i kommunen. Förhoppningsvis lyckas vi ännu bättre med det under de två veckor som är kvar till valet! Precis som du skriver är det många som är nyfikna på vår politik, och det är viktigt att vi lyckas ge dem mer information. Så det lär bli två tuffa veckor vi har framför oss. Finns hur mycket som helst att göra.

   Glädjande att höra att du redan är övertygad SD-are! Jag hoppas att vi får behålla dig som väljare även framöver. Och skulle du känna för att ta ytterligare ett steg och bli aktiv medlem så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss! Vi kan aldrig bli för många.

 7. Det där med aktivt medlemskap är något jag övervägt och funderat över i åtminstone 5-6 år. Men som du vet är det inget steg man tar hur som helst när det gäller SD. Man tvingas ta hänsyn till en rad andra faktorer, arbete, familj, bekantskapskrets, ja i princip allt. Den dag man gör det valet blir man brännmärkt som rasist/nazist/tokgalning och riskerar att få utstå mycket obehag, vilket jag sett att också du fått erfara. Men imponeras av ditt och andras mod! Tack och lov är denna fasad nu äntligen på väg att luckras upp. Du beskriver det väldigt träffsäkert själv i stycket om hur du blev sverigedemokrat och vad du själv hade för syn på sådana för bara 4 år sedan.
  Jag vet var jag står och jag vet vad SD står för. Fler och fler gör detsamma. Men övriga partier och media har fram tills alldeles nyligen gett en totalt annan bild av partiet. En fullkomlig förljugen bild vars enda syfte är att dölja sanningen.

  • Jag förstår så väl om du väljer bort aktivt medlemskap. För som sagt, det kostar på. Men som du också skriver är det allt fler som börjar inse vad vi i verkligheten står för, så med tiden blir det nog lättare och riskerna mindre. Fram till dess får vi fortsätta kämpa på så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har.

 8. Henrik skriver:

  En mycket bra blogg. Kör hårt. Nu ritar vi om den politiska kartan!

 9. Din värsta mardröm.. skriver:

  Det är du ditt April skämt som bor på ************ **……..

 10. Är nazistuniformen på Jimmie Åkesson mer tolerabel/laglig än när Fredrik Reinfeldt fick samma behandling på YouTube år 2006?

  Jag blir verkligt illa till mods när vänsterextremisterna beter sig så illa mot en ordförande i ett i demokratisk ordning ända in i riksdagen vald partiordförande och frågar mig om ni inte borde polisanmäla Ulf Vargek som skriver som han gör på http://ulf-vargek.blogspot.com/2010/09/rasistpacket-i-riksdagen.html

  Personligen tror jag det är viktigt och förebyggande att formellt ta tag i allt utomparlamentariskt med lågvattenmärke! Speciellt det som kommer från vänster, när nu också Ohly pratar som han gjorde under valnatten. Kommunisten kröp fram.
  Den hårda retoriken känns stötande. Förhoppningsvis lägger den sig efter ett tag. Tills vidare kan ni ju glädja er åt att tydligen slippa se Ohly i riksdagen samtidigt som ni själv uppträder där. Sminkrumsreaktionen var ju minst sagt barnslig.
  Han borde farit till Berlin när muren föll och passat på att gråta ut ordentligt…

 11. Lars Peterson skriver:

  Ett stort grattis till dina personliga framgångar i valet. Du har fått ett stort och ärorikt förtroende att förvalta. Måtte du inte drabbas av det politiska våldet, stå på dig och din demokratisk, parlamentariska rätt!

  För min egen (ideologiska) del är valresultatet dock en mycket stor besvikelse då vi nu har fyra år av elände att se fram emot.

  /Lars

  • Tack så mycket för gratulationen!
   Som du skriver är det ett stort förtroende att förvalta, och jag hoppas verkligen på att kunna leva upp till det förtroendet! Och angående det politiska våldet så är det minst sagt otäckt, men jag är försiktig sedan en tid tillbaka, alltid på min vakt i fall att… jag hoppas att det ska göra sitt till för att minimera riskerna.

   Några fyra års elände tror jag däremot inte, av förklarliga skäl, att det blir. Tvärtom tror jag att det bara kan komma gott ur våra framgångar då det är uppenbart att en stor del av väljarna anser att våra profilfrågor är något som förbises av övriga partier. Vi får nu upp dessa frågor till debatt och förhoppningsvis kommer det att leda till en förändrad politik. Det behövs, innan motsättningarna och otryggheten i samhället vuxit sig ännu större!

 12. Hittade ingenstans att maila dig så det får bli här.
  Kanske något att ta upp på bloggen http://www.nationell.nu/2010/10/14/kent-ekeroth-sd-ar-sveriges-storsta-sionistparti/

 13. Tenore 36 skriver:

  Hej Therese!
  Jag beundrar djupt alla som vågar stå upp för en ärlig politik i dubbelmoralens Sverige. Hade jag varit ensamstående hade jag tveklöst varit medlem av SD. Det är ju inte enbart vänsterfascistvåldet som är helt oacceptabelt, utan också att en alltför stor del av svenskarna anser att SD är ett förfärligt parti. Men hur skall dom kunna tro något annat, med PK-media som enda informationskälla! Du har min fulla respekt Therese! Kommer att följa din utmärkta blogg i fortsättningen.

 14. Jag vill bara skriva att jag beundrar ditt mod och dina kloka åsikter. Lycka till!

 15. Maximus skriver:

  Ädla patriot, du är ett föredöme. Tack!

 16. Minsann skriver:

  Hejsan,

  Du aer inte bara riktigt vacker utan intelligent dessutom.
  Man kanske kan borja tro pa den svenska kvinnan igen?
  Tack for ditt mod att arbeta for Sverige!!!!!!!

 17. Hej Therese!

  Kan du höra av dig till mig

  mVh

  Emil

 18. elon skriver:

  Jag är imponerad av ditt engagemang och önskar dig allt stöd i din kamp mot ett vettigt Sverige! Kämpa på, jag stödjer dig!

 19. Samuel Godrén Sverigedemokraterna Nässjö skriver:

  Jag har precis färdigställt en motion i detta ämne i Jönköpings läns landsting med förslag på åtgärder för att minska upprepade aborter. Vill du se motionen kan jag maila över den.

  För övrigt bra inlägg, sena bborter är otäcka.

 20. Galenman skriver:

  Hej o hå Therese.
  Tycker att SD-kvinnor är en frisk fläkt som vill ta tag i riktiga problem som kvinnor har. Men jag måste också fråga om SD-kvinnorna kämpar för även männens problem, såsom i skolorna tex?
  Måste fråga då jag inte ser några SD-män direkt 🙂

  • Vi kämpar absolut även för männens sak. Vi förespråkar jämställdhet, inte feminism. Alltså ska män och kvinnor ha LIKA rättigheter och möjligheter, och varken kvinnor eller män ska utsättas för någon form av förtryck.

 21. Kaka ska smaka skriver:

  Oerhört sexigt med en kvinna som vågar stå upp för Sverige, är intelligent och modig.

  Önskar att det vore fler av er!

 22. Andreas skriver:

  Det är många politiska uppdrag du har Therese. Jag håller det ytterst tveksamt att du är kapabel att kunna klara av alla dessa uppdrag på ett tillfredställande sätt. Varför kan du inte inneha ETT uppdrag och göra det bra ? Det finns andra SD- medlemmar som kan ta över alla dessa uppdrag, du har ! Dela med dig !

  • Nej, det finns inga andra att delegera till i dagsläget. Har nyligen gjort mig av med två uppdrag då det dök upp en person som kunde ta dessa, men mer kan jag just nu inte delegera. Och tro mig, jag klarar mina uppdrag alldeles utmärkt.

 23. Hej,

  Jag vet att några säkert kommer se ner på mig när jag skriver att jag inte är sverigedemokrat. Men oavsett vilket politiskt parti jag röstat på finner jag de händelser som jag läst att du utsatts för av de både fega och ljusskygga låtsasrebellerna avskyvärda. Att trots hot och rentav våld våga stå upp för sin åsikt gör att du visar prov på både ryggrad och engagemang. Jag tycker det är karaktär och en politisk idealism som man sällan ser. Nästa gång jag ser er på ett torgmöte skall jag ställa mig och lyssna jag också, för någon måste visa att 94% av befolkningen INTE står bakom mordbrännare och stenkastare. Vill någon kasta sten på mig för att jag lyssnar så varsågoda att försöka…

  • Jag kan inte tala för alla, men själv ser jag absolut inte ned på någon som röstar på ett annat parti än SD. Nog för att jag vill se att vi får ett starkt väljarstöd, men det vore faktiskt ganska tråkigt om alla tyckte precis som oss.

   Du ska ha stort tack för det du skriver med anledning av det som hänt. Stöd från ”mina egna” är mycket värt, men det ger mer hopp när även de som är av annan politisk åsikt vågar stå upp för demokratin och säga nej till sådant som vi utsätts för. Det är det långt ifrån alla som gör tyvärr. Så återigen, tack! Och jag hoppas att vi ses någon gång på ett torgmöte.

   • Hej igen,

    Jag vet av erfarenhet att många av dem som är engagerade i samma parti som jag är (eller snarare var, för mitt politiska engagemang har avtagit) har en negativ attityd till SD, oftast helt grundad på fördomar. Jag brukar faktiskt att försöka få dem att inse att det de påstår sig bekämpa är det de i själva verket företräder; fördomar och intolerans. De flesta som uttalar sig om SD har inte ens läst vad ni har att säga utan tycker illa om er av ren slentrian eftersom det är så socialt accepterat, ja i vissa lägen nästan förväntat.

    Men jag skulle ändå våga påstå att den överväldigande majoriteten INTE tycker det är OK att störa möten, kasta sten eller förfölja någon på grund av politisk uppfattning. Problemet är bara att det lätt blir en kultur av att tiga och titta bort när det händer, sopa det under mattan och tänka att ”ja ja men det drabbar ju inte mig”. JAG tycker det är väldigt tråkigt och jag tror tyvärr att det kommer vara så ett tag framöver, något jag aldrig kommer acceptera. Efterhand som folk får se att de som röstar på och företräder SD är vanliga människor precis som de själva så kommer nog läget normaliseras. I min egen bekantskapskrets har jag allt ifrån vänsterpartister till sverigedemokrater och uppenbarligen klarar vi av att umgås alldeles utmärkt. Man kanske kan säga att ”vi gillar olika”, fast på ett helt annat sätt än vad aftonbladet menar…

    Jag lovar att om jag ser dig på ett torgmöte skall jag presentera mig.

 24. Hej jag vill bara säga : stå på dig. Beundrar ditt arbete för partiet och dels att du stod emot fönsterkrossarna . Visst, du har säkert många järn i elden för folks bästa och du har mitt stöd.

 25. Kurtan skriver:

  hejsan!
  jag tycker att ni är modiga som verkligen ställer upp för vad ni tror på, och tycker är fel. Jag tror att många tycker som er men är för fega, rädd att bli illa behandlade och uteslutna. Etablissemanget säger att vi lever i en demokrati, men ska vi vara ärliga så gör vi inte det. Det har vi flera bevis på, eller hur? straffade på olika sätt om man inte tycker som etablissemanget. Jag med flera kan inte förstå vad som händer med Sverige. Så ni gör ett jättebra jobb, jag håller tummarna, att fler ska få upp ögonen, vart vi är på väg. Jag önskar er lycka till, ni gör ett bra jobb.

 26. Fan vad bra du skriver Therese ! Har även lyssnat på dig på youtube. Hoppas du kommer in i riksdagen 2014. Då ska jag kryssa ditt namn på valsedeln.
  Fortsätt att göra ett bra jobb.

 27. Olle Enström skriver:

  Lycka till med arbetet i partistyrelsen!

  Du är klok, logisk och måttfull!

  Olle E

 28. Jag vill bara säga en sak, Jag beundrar dig för ditt arbete för artiklarna, Fortsätt med det, varje gång du kommer med nytt är som en högtidsstund för mig att läsa. Lycka till i fortsättningen. tack för att du finns till. Jag är stolt över dig.

 29. Andreas Åsenholm skriver:

  Bra blogg Therese ! Det är viktigt att du som politiker skriver om din politisk verksamhet.

 30. ISLAMOPHOBICANDPROUDSWEDE2012 skriver:

  Hej Therese. Har fått 41 minst sagt otrevliga mail sen jag delat SD-kvinnors reklamfilm, men det struntar jag i. Stå på er, SD 2014!!!

 31. Drago skriver:

  Hej Therese! Jag måste säga att jag tycker du var grym i debatt ikväll! Du sopade banan med de andra. Jag tror på dig. Jag är övertygad om att vi kommer få se mycket mer av dig framöver. Lycka till och kämpa på!

 32. Marina Q skriver:

  Hej hej!
  Enligt kommentarerna på din blogg uppfattas du som saklig och kunnig. Det är första gången som jag ställer en fråga till dig, så jag hoppas verkligen du kan ta dig tid till att svara på mina funderingar. Det gäller framför allt hur SD ställer sig till mänskliga rättigheter. Enligt min mening, bryter en del av SD:s politik klart och tydligt mot internationella konventioner och deklarationer gällande mänskliga rättigheter som Sverige har skrivit under, jag tänker tex på partiets krav om assimilering av olika grupper. Assimilering framfördes ju som ett krav gentemot samerna en gång i tiden, eftersom de bla inte ansågs vara tillräckligt integrerade i det svenska samhället (de ansågs ju inte heller vara så särskilt “svenska”). Detta synsätt kom dock att förändras, tack och lov, och den svenska regeringen gav en offentlig ursäkt för den felbehandling som samerna tvingats utstå under alla år (tror det var 1998) och nu arbetar man istället med att bevara och utveckla deras (minoritets)kultur parallellt med den svenska kulturen. Hur ser SD på samerna? Gäller SD:s assimileringspolitik även för ursprungsbefolkningen samerna? Eller menar SD att den samiska kulturen faller inom ramen för “svensk” kultur, fastän samerna själva uttrycker starkt att deras kultur varken är svensk, finsk eller norsk utan den är just samisk.

  Och nu till min andra fundering. Vill SD att Sverige ska avträda från vissa internationella konventioner som handlar om just mänskliga rättigheter? Tex konventionen om avskaffandet av alla former av rasdiskriminering från 1965, eller Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter (som bla gjort att vissa grupper i Eskilstuna inte behöver behärska ett enda ord svenska för att kommunicera med kommunen/sjukvården, utan de har rätt att sköta allting på sitt hemlandsspråk). Det står ju för övrigt i denna ramkonvention att medlemsstaterna ska “vidta effektiva åtgärder för att främja ömsesidig respekt och förståelse samt samarbete mellan alla personer som bor inom deras territorium, oavsett dessa personers etniska, kulturella, språkliga eller religiösa identitet” (art 6). På vilket sätt bedriver SD en politik som bidrar till att främja ömsesidig respekt mellan alla som bor i Sverige?
  Tacksam för svar. Vänligen, Marina Q

  • Jag ska försöka att hinna svara, men vågar inte lova. Ligger flera veckor efter med svar på frågor som kommit in via mail, och måste försöka hinna ifatt med dessa svar först. Men som sagt, jag ska försöka!

   • Hej Therese! Det är snart sju månader sedan jag skrev ovanstående fråga till dig. Jag har ännu inte fått något svar. Som den offentliga politiker du är, hoppas jag att du tar dig tid att svara på mina frågor gällande er assimilationspolitik. Jag vill som sagt väldigt gärna höra dina argument till varför du anser att er politik inte bryter mot internationella konventioner om mänskliga rättigheter gällande bla minoriteters rättigheter att få bevara sin kulturella identitet (må vara språkliga, religiösa eller etniska identitet) men också hur ni ser på rasism och diskriminering (definition av rasdiskriminering enligt Konventionen om avskaffandet av alla former av diskriminering = varje åtskillnad, uteslutning, inskränkning eller förmån baserad på ras, hudfärg, börd eller nationell eller etnisk härkomst, vilka har till syfte eller verkan att upphäva eller försämra erkännandet, åtnjutandet eller utövandet på likställd fot av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på samhällslivets politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden). Tack på förhand. Vänligen, Marina Q

 33. Hej Therese,
  länge sedan jag skrev till dig. Grattis till flytten till Skåne, hoppas du trivs. Hur ser du på dina partikollegors beteende i Stockholmsnatten? Tycker du, ärligt talat, att de verkar fulla? Så väldigt fulla att de tappat omdömet? Nog kan det räcka med ett par öl för att tappa lite omdöme, typ kissa utanför toastolen, men för att kalla en kvinna hora, om det ligger långt ifrån ens referensram, ska man väl vara rätt vinglig och sluddrig. Ingen av dem vinglar eller sluddrar. Personligen gläds jag åt att SDs rätta färger åskådliggörs. Om du tillhör de Sverigedemokrater som ser denna situation som positiv på så vis att Jimmy Åkesson får tillfälle att visa att han menar allvar med rensningen inom pariet önskar jag dig lycka till. Ni har mycket jobb framför er.
  mvh
  Maro

  • Hej!
   Det var verkligen länge sedan sist… Jo tack, jag trivs bra i Skåne.

   När det gäller vad som hände den aktuella natten i Stockholm så finns det många frågetecken. Helhetsbilden är inte klar, eftersom ingen av oss hittills fått se hela filmen från början till slut, utan klipp och i kronologisk ordning. Det gör också att det är svårt att bilda sig en uppfattning om vad som verkligen hände. Därutöver är det fullständigt omöjligt för mig att utifrån de filmsekvenser jag sett kunna avgöra hur pass berusade de tre personerna var. Det är nog bara de själva som vet hur det stod till med den saken, så jag tänker inte spekulera i det. Och för övrigt har jag aldrig sett onykterhet som en ursäkt för något alls, någonsin i mitt liv. Kanske kan onykterhet vara en förklaring, men aldrig en ursäkt.

   Det du skriver om att SD visar sina rätta färger gör mig ledsen. Du väljer att döma tusentals och åter tusentals människor efter vad ett fåtal personer gjorde, utan oss övrigas kännedom, en natt för 2,5 år sedan. Förmodligen vittnar det mer om hurdan du är som person än om hur vi i SD är som personer.

   För min del är det i alla fall väldigt enkelt. Det som Erik sade i de filmsekvenser som visats, och det beteende som Kent och Christian uppvisade i de samma, är för mig fullständigt oacceptabelt. Det finns inga ursäkter. Det är min åsikt, och jag vet att de flesta i partiet delar min åsikt kring detta. Många av oss är chockade, och besvikna, eftersom vi så länge känt dessa personer i olika utsträckning och aldrig sett tendenser till dessa åsikter eller detta beteende förut, men det är som det är med den saken. Vi får lov att inse att detta har hänt, hur obegripligt det än kan te sig.

   Vi kanske har mycket jobb framför oss så som du skriver, och kanske inte. Det får tiden utvisa. Jag vet i alla fall att det Jimmie förespråkar angående nolltolerans är det enda rätta. Han har mitt och väldigt många andras fulla stöd, och skulle det komma att innebära att det blir mycket jobb för mig och mina partikamrater i medlemsutskottet så får det vara så. Jag har aldrig förr varit rädd för att jobba för det jag tror på, och kommer inte heller att vara det i detta fall.

 34. thomas falk skriver:

  Tack för att Du finns……

 35. Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s