Jag antar att ni redan hört det. Håkan Juholt och Lars Ohly avstår från att delta i SVT:s partiledardebatt på söndag. Skälet är att de skulle få lov att göra något så hemskt som att stå bredvid någon som har andra åsikter än de själva, nämligen Jimmie Åkesson.

Det är verkligen ingen måtta på hur mycket de gillar olika och uppskattar mångfald. För att inte tala om vilka underbara förebilder de är för våra barn och ungdomar… ”Han tycker inte som mig så jag kan inte stå nära och riskera att någon tror att vi tycker lika”.

Det är precis så man gör för att lära barn och ungdomar att respektera oliktänkande. Man vägrar att föra en diskussion, vägrar att ta debatten, vägrar att stå nära, vägrar att uppföra sig på ett vuxet och ansvarsfullt sätt som man tycker att det kunde anstå två partiledare i en demokrati.

Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, har med anledning av Juholts och Ohlys ställningstagande varit omtänksam nog att se till att de trots allt ska ha något vettigt att syssla med på söndag när övriga partiledare pratar om något så oviktigt som olika sätt att påverka utvecklingen av vårt land.

Vad Linus gjort för att sysselsätta Juholt och Ohly kan ni se nedan.

Ärligt talat… var är Juholts och Ohlys respekt för demokratin? Har de ingen som helst respekt för väljarkåren, som säkert vill veta vilka alternativ som finns i nästa val? Har de inga argument att bemöta Jimmie med, eller vad är det som är problemet?

Annonser